У Латвії спіймано рекордного сома вагою 90 кілограмів і довжиною 2,5 метра


Рекордний улов - рибу вагою 90 кілограмів і довжиною майже 2,5 метра в Даугаві впіймав рибак Яніс. Як і попередня риба рекордсмен, це сом. Втім, зареєструвати рекорд виявилося не так просто.


- Якийсь дуже великий, - каже Яніс Чейранс на відео, що зняло затримку.


- Гарна рибка, - зауважує інший рибалка, Андріс Лочмеліс.


- Гарна, - погоджується Яніс.


Саме цю рибку Яніс упіймав у Даугаві в районі Стабурагсу. Не лише гарну, а й важку - у цьому сомі 90 кілограмів.


"Коли вона клюнула, почалася боротьба, довга та старанна, в якій вигравав він. Але за півгодини - 40 хвилин він почав спливати потихеньку вгору, показувати великі бульбашки. Коли він опинився на поверхні, ми були шоковані", - ділиться Яніс.


Щоб зловити сома, Яніс використав спінінг.


"Це спеціальні вудки, спеціально все підготовлено під таку велику рибу, тому що твій суперник дуже великий і сильний", - каже Яніс.


Він визнає, що не впорався б без партнера.


"Я допомагав Янісу її витягти. Поки Яніс її, як то кажуть, давав їй, як то кажуть, погуляти, щоб вона ослабла. Тому що самі розумієте, розмір не маленький. Потрібно було дати погуляти рибці. Ну, Яніс, звичайно, попітів там", - коментує Андріс.


За даними Федерації рибальського спорту Латвії, попередній «рибний» рекорд у Латвії був встановлений у 2010 році - тоді з Даугави витягли сома вагою 84 кілограми 700 грамів. Цей - на 6 кілограмів важчий.


Але виявилось, що зареєструвати рекорд непросто. Рибу потрібно спочатку зважити на спеціальних терезах. Такі є далеко не скрізь. А особливо - такої висоти! Найближче місце, де знайшлися ваги - на скотобійні в Заубі в Цесиському краї.


У довжину цей сом 2 метри і 40 сантиметрів, його вага - 89 кілограм та 200 грам.


Щоб зареєструвати рекорд, потрібно пройти перевірку Федерації рибальського спорту. Там Rus.LSM.lv розповіли, що ретельно перевіряють заявки, чи була риба спіймана легально.


Джерело: LSM.lv

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!